Project SPEELBAL (Cultuurnacht Breda 2018)

De waterbak bovenin de Belcrum Watertoren was tijdens de cultuurnacht van Breda de speelplek van mij, mijn tekeningen en 3 dansers. De choreografie was van Aafje Franken.

Het thema van dit project is de twijfel over wie je bent, over wat je voorstelt. In het project wil ik de ambiguïteit laten zien tussen het gevoel ‘ik ben niets‘ en ‘hier ben ik’. In de performance drukken de dansers deze gevoelens uit in hun bewegingen. Aan de wand van de waterbak hangen mijn tekeningen. Tijdens de performance werk ik daaraan verder, de dansers reageren hierop in hun dans en met hun schaduwen. De tekeningen komen voort uit mijn dromen van afgelopen half jaar (die ik erg goed onthield en sterk beeldend waren). Dromen zijn de speelbal van je hersenen.
Ik heb nu ca. 20 m getekend. Komende tijd zal ik in mijn atelier meer meters tekenen en het proces zal ik regelmatig exposeren.

Dit artikel is geplaatst in Tekeningen. Bookmark hier de permalink.