Project SPEELBAL (start Cultuurnacht Breda 2018)

De waterbak bovenin de Belcrum Watertoren was tijdens de cultuurnacht van Breda de speelplek van mij, mijn tekeningen en 3 dansers. De choreografie was van Aafje Franken.
Het project zet ik nu voort op andere plekken. T/m 8 april 2018 zijn de tekeningen te zien in galerie Drift.

Het thema van dit project is de twijfel over wie je bent, over wat je voorstelt. In het project wil ik de ambiguïteit laten zien tussen het gevoel ‘ik ben niets‘ en ‘hier ben ik’. In de performance drukken de dansers deze gevoelens uit in hun bewegingen. Aan de wand van de waterbak hangen mijn tekeningen. Tijdens de performance werk ik daaraan verder, de dansers reageren hierop in hun dans en met hun schaduwen.
De tekeningen komen voort uit mijn dromen van afgelopen  jaar (die ik erg goed onthield en sterk beeldend waren). Dromen zijn de speelbal van je hersenen maar in wakende toestand aan de tekentafel manipuleer ik ze tot nieuwe beelden. 
Ik heb nu ca. 20 m getekend. In mijn atelier zal ik komende tijd meer meters maken en de tekeningen zal ik regelmatig exposeren.

Dit artikel is geplaatst in Tekeningen. Bookmark hier de permalink.