Zilli’s Cover Revive

Handgemaakte meubelbekleding van dekens
Oude banken, fauteuils, stoelen en krukken nieuw leven geven met mooie wollen dekens, dát is Zilli’s Cover Revive! De dekens worden zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en dessin. Verschillende combinatiemogelijkheden worden bekeken – eventueel samen met de klant – en vervolgens worden de dekens met een kloeke festonsteek aan elkaar genaaid. Op maat van het meubel en volgens uniek design.

AANBOD FEBRUARI 2020
Dit prachtige bankje, waarvan de stof versleten is, wil ik binnenkort herbekleden. Als u interesse heeft, laat het me snel weten! Dan kunnen we samen een mooie dekencombinatie uitzoeken. (b x h = 125 x 77 cm)

Groene bankje

De meubels en kussens hieronder zijn alle unica en direct leverbaar. Neem contact op als u een meubel zou willen. Prijzen zijn incl. btw, excl. bezorgkosten.
Wilt u een eigen bank of stoel met dekens laten bekleden? Scroll naar beneden, bekijk enkele voorbeelden van meubels die in opdracht bekleed zijn en informeer naar de mogelijkheden!

Zilli's Cover Revive-Stoel lichtblauw 2015

Kleding
Geen meubels, wél van dekens.
Dekenhelm: voor € 75,- heeft u zo’n unieke wollen muts. Lekker warm voor de winter.

muts van dekens

Polswarmers: € 35,- per set. Ook lekker warm voor de winter.

Winterjas: deze jas heb ik voor een mevrouw in Tilburg gemaakt, van een prachtige AaBe-deken die ze al jaren had liggen.

BEKLEDING OP MAAT VAN UW EIGEN MEUBEL
Enkele voorbeelden:

Richtprijzen en levertijden:

incl. meubel alleen bekleding levertijd
Tweezitsbank € 2.950,- € 1.950,- 6 weken
Fauteuil € 1.490,- € 990,- 4 weken
Hoes voor Klippan bank € 890,- 4 weken
Krukje  € 125,- € 95,- 1 week

Op dit moment kunt u kiezen uit de volgende dekens: Collectie dekens 2020

eetkamerstoelen
Samen met de klant heb ik een combinatie van dekens uit mijn collectie gemaakt voor de bekleding van deze eetkamerstoelen.

antieke Artifort-stoelen
Eind 2014 stond de stoel ‘Zilli roze’ in het magazine Arts&Auto en dat heeft geleid tot een paar opdrachten. Ik heb antieke Artifort-stoelen gevonden  waarvan ik er een heb bekleed met dezelfde dekens als ‘Zilli roze’. Bij de andere heb ik de dekencombinatie samen met de klant bepaald: een zacht samenspel van roze- en mintgroene tinten. Ook het binnenwerk van deze stoelen heb ik zelf gedaan.

Zilli's Cover Revive - Artifort

Zilli's Cover Revive - Artifort antiek

Zilli’s bank met vaste bekleding
Dit bankje heb ik in opdracht gemaakt, waarbij de opdrachtgever een keuze heeft gemaakt uit mijn dekencollectie en ik die heb gecombineerd tot een fris ontwerp. Omdat het om een vaste bekleding gaat, heb ik samengewerkt met een ervaren stoffeerder, Caroline Ruigrok.

Let op de subtiele afwerking met rood band!

Ariadne-maart 2014_met mijn tekst

Het werkproces: eerst wordt de oude bekleding van de bank gehaald, de patroondelen worden overgenomen en de bank wordt gestraald zodat het mooie, lichte hout tevoorschijn komt. De dekenbekleding maak ik zorgvuldig op maat en dan kan Caroline aan de slag met stofferen.

bank vóór bekleden   ontmantelen1   ontmantelen2   dekenlappen

Zilli’s loveseat
Ook voor deze stoere loveseat heb ik samen met de opdrachtgever een mooie combinatie van dekens samengesteld: geometrische patronen uit de sixties. De hoezen van zowel de kussens als van de bank zelf zijn afneembaar. De loveseat heeft de krant gehaald!

loveseat Zilli's Cover Revive_eindresultaat

Zilli in reformatorisch dagblad

Het maakproces:
loveseat in de maak, Zilli's cover revive, tweedehands dekens


Zilli’s fauteuil

Bij dit fauteuil bestaat de bekleding uit één hoes die je er in zijn geheel kunt afhalen.

Zilli’s krukken
Handige krukjes met een zachte zitting. De ronde krukjes zijn vrij laag, de vierkante zijn zo hoog als een stoel. Aan de onderkant zie je dat je de hoesjes eraf kunt halen.

krukken vierkant, Zilli's cover revive


Zilli’s bank ‘rode streep’

De kussens kun je omkeren en je krijgt weer een ander patronenspel. Worden ze op den duur vies, dan neem je gewoon de hoezen af en was je ze. De bankbekleding als geheel kun je ook afnemen. Aan de achterkant zitten de knopen.

 

De patroondelen zet ik aan elkaar met een soort festonsteek. Ook de achterkant werk ik zorgvuldig af.
Mijn kat vindt het heerlijk die wollen dekens.

een soort festonsteekOok achterkant werk ik netjes af


Hoesje voor smartphone


Zilli’s bank  ‘groen-oranje’
Een bank in warme herfsttinten. Ook bij deze bank zijn alle hoezen afneembaar, zowel van de kussens als van de bank als geheel.


Een paar foto’s tijdens het maken. Rechts de bank zonder kussens.

 

Zilli’s ijsmuts
Gevoerd met katoen, dus prikt niet. Wordt op maat voor je gemaakt.

ijsmuts van dekens, Zilli's cover revive(gefotografeerd tegen de achtergrond van mijn krentenboom in bloei)