Cursussen

In mijn atelier in Breda* bied ik een aantal cursussen en workshops tekenen en schilderen aan. In een kleine groep leert u op een ontspannen manier verschillende facetten van het tekenen en schilderen:
– Portrettekenen – en schilderen
– Tekenen (en schilderen) met LEF
– Tekenen en schilderen voor beginners/semi-gevorderden
– Vrij tekenen en schilderen voor gevorderden
– Tekenen voor kinderen
– Workshops op maat
– Individuele tekencoaching

* bij Betty’s Orangerie in Hooge Zwaluwe heb ik ook een cursusruimte tot mijn beschikking!

Cursist Antonie: “Je uitleg is heel goed en duidelijk en als iemand het niet snapt, leg je het nog een keer op een andere manier uit. Je neemt de tijd voor elke leerling en bent heel vriendelijk.”

Cursist Ad: “Echt de beste beslissing sinds tijden om bij jou les te gaan volgen.”

Elke cursus bestaat normaliter uit 12 lessen voor € 230,- excl. materiaal (of 10 lessen voor  € 200,-).
U kunt in sommige gevallen ook een geringer aantal lessen nemen. Een losse les kost € 30,-.
Komt u gerust eens een uurtje meekijken in een les. Een hele les op proef kost € 25,-.

Eind januari 2023 begint een nieuwe cursus ‘Vrij tekenen en schilderen’.

Hieronder een uitleg per cursus. Heeft u interesse in één van deze cursussen of workshops of wilt u andere mogelijkheden bespreken, neem dan contact met me op.


Individuele tekencoaching

Wilt u specifieke tekenvaardigheden leren, dan kan ik u individueel coachen. We spreken dan samen een frequentie van de ‘lessen af, bijv. 1x per week. Na elke les ontvangt u een opdracht op maat, om ook thuis te kunnen oefenen. Informeer naar de mogelijkheden.
Kosten: € 65,- per 1,5 uur. 


Portrettekenen- en schilderen

cursus portret sfeer

De magie van het portretschilderen: het weten te vangen van iemands karakter in verf. Cursus: In 12 lessen van 2,5 uur leert u op een ontspannen manier de basis van het portretschilderen. We beginnen met tekenen om gevoel voor verhoudingen, licht-donker en de verschillende gezichtsdelen te krijgen. In les 4 komen de penselen tevoorschijn. We werken naar foto’s, buste én naar levend model. Heeft u reeds ervaring met portretschilderen? Informeer dan naar de vervolgcursus!
Workshop: In 2 sessies van 3 uur leert u de kneepjes van het vak. In de 1e sessie tekenen we om gevoel voor verhoudingen, licht-donker en de verschillende gezichtsdelen te krijgen. In de 2e sessie gaan we schilderen en zal er een model zijn waarnaar we werken.

Tekenen met LEF door experiment en spel

tekenen met lef door experiment en spel, Liesbeth Verhoeven We gaan op muziek tekenen, blind, met de verkeerde hand, over elkaars werk heen enz. Niets moet, alles mag. Door te experimenteren en spelen met diverse technieken en materialen ontdekt u een heel spontane manier van creëren en bouwt u er vaardigheid in op. Het accent ligt in deze cursus op tekenplezier en durven tekenen.


Tekenen en schilderen voor beginners/semi-gevorderden

Tekencursus A sfeer

In deze cursus komen technische aspecten aan bod zoals perspectief, licht/schaduwwerking, kleuren mengen, kleurgebruik en vlakverdeling. Thema’s waaraan we werken zijn landschap, stilleven (objecten, planten e.d.) en eventueel portret. We werken met potlood, houtskool, Oost-Indische inkt en gouache.


Vrij tekenen en schilderen voor gevorderden

In deze ‘cursus’ krijgt u van mij een paar opdrachten waaraan u gedurende een aantal avonden op uw eigen manier werkt. U kunt ook met eigen ideeën komen en die onder mijn begeleiding uitvoeren. Ik treed in deze ‘cursus’ dus vooral op als coach.


Tekenen voor KINDEREN

workshop en cursus kinderen

Op een speelse manier leren de kinderen in mijn lessen over licht/donker, ver weg/dichtbij, vormcontrast en kleur- en materiaalgebruik. Ze gaan bijv. dieren tekenen, mensen, een eigen stripfiguur maken, collages en op muziek tekenen. Hun fantasie wordt steeds geprikkeld.

Een cursus bestaat normaliter uit 7 lessen van 1,5 uur en kost € 100,-. 

Ik geef ook WORKSHOPS! Op maat samengesteld naar de wens van de aanvrager. Denk bijv. eens aan een workshop voor uw kind(eren) én uzelf.

Tekenworkshop Liesbeth Verhoeven